Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu pregateste un program national de investitii in medicina scolara care sa permita in primul rand prevenirea imbolnavirilor in randul elevilor, dar si depistarea si tratarea precoce a unor maladii, anunta Mediafax.

Reteaua de medicina scolara a fost desfiintata dupa crearea institutiei medicului de familie.

"Acum vom evalua situatia retelei de medicina scolara, adica ce a mai ramas din ea si cat de extinsa ar trebui sa fie. Nu avem idei stricte in acest sens. Vrem un program flexibil pe care sa il adaptam in functie de situatia din teren. De exemplu, exista medici de familie care ar fi dispusi sa intre in programul national privind medicina scolara. Ei vor fi platiti suplimentar pentru aceasta actiune", a declarat ministrul Sanatatii.

Potrivit lui Eugen Nicolaescu, programul ar putea fi cuprins in bugetul pe anul 2009.

Desfiintarea retelei de medicina scolara a fost considerata de multi specialisti o greseala, prezenta in unitatile de invatamint a unui doctor fiind considerata benefica atat pentru sanatatea elevilor, cat si pentru educatia medicala a acestora.

In anul 2004, la nivel national erau 4.800 de cadre medico-sanitare angajate in scoli, dintre care 900 doctori, numarul acestora fiind de 3 ori mai mic decat ar fi fost necesar.