Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut, astazi, pedepsele date de Curtea de Apel Bucuresti in cazul fratilor Sile si Nutu Camataru, acuzati de sechestrare de persoane, proxenetism si inselaciune. Curtea de Apel Bucuresti a redus substantial, anul trecut, pedepsele in cazul celor 2 frati, iar Instanta Suprema a respins, astazi, cererea procurorilor de majorare a pedepselor acestora. Verdictul de astazi este final si nu mai poate fi contestat, anunta televiziunile de stiri.

Vasile Balint, alias Sile Camataru, are de executat o condamnare de 13 ani de inchisoare, in timp ce fratele sau, Ion Balint, alias Nutu Camataru, are de executat 2 ani si 7 luni de inchisoare.

Mama celor doi, Smaranda Stoica, cunoscuta ca Mimi Camatareasa, a primit doar o pedeapsa cu suspendare.

Pedepsele sunt considerate extrem de mici in cazul celui mai mare dosar de crima organizata despre care s-a vorbit in Romania in ultimii ani.

Procurorii nu au putut folosi impotriva celor 2 frati inregistrarile telefonice, pentru ca nu au avut un mandat special.

In anul 2005, zeci de membri ai clanului Camataru au fost trimisi in judecata. Fratii Nutu si Sile Camataru au fost trimisi in judecata in peste 10 dosare, insa au fost achitati in unele dintre aceste dosare.