Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a discutat cu sindicatele, marti seara, pe tema salariilor personalului din invatamant. Pentru 2008, ministrul le-a facut profesorilor o oferta de crestere a salariala cu 25%, in trei etape. Profesorii cu gradul 1 ar putea beneficia de o marire de salariu mai putin consistenta.

Update: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant au anuntat, miercuri , ca resping oferta ministrului, urmand sa stabileasca la ce forma de actiune sindicala vor recurge.

Adomnitei le-a propus sindicalistilor o noua runda de discutii cu liderii celor patru federatii sindicale din invatamant, pe marginea cresterilor salariale propuse pentru 2008. Ministrul le-a prezentat sindicatelor oferta guvernamentala, respectiv: de la 1 ianuarie - 10% pentru tot personalul din invatamant - didactic (mai putin gradul I), nedidactic si auxiliar, de la 1 aprilie inca 6% pentru tot personalul din invatamant, iar de la 1 octombrie inca 9% pentru tot personalul din invatamant.

Potrivit unui comunicat transmis de ministerul Educatiei, cresterea de 9% va fi posibila in conditiile realizarii principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat pe anul 2008, respectiv cresterea produsului intern brut, tinta de inflatie. De asemenea, ea va fi calculata ca posibila in functie si de nivelul productivitatii muncii. În caz contrar, cresterea va fi de 6%.