O reuniune europeana la nivel inalt se va desfasura astazi, la Londra, avand ca tema criza financiara la nivel mondial, informeaza Rador.

Premierul britanic Gordon Brown ii va primi in Downing Street pe cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Nicolas Sarkozy, premierul italian demisionar Romano Prodi, precum si pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Pe agenda discutiilor se numara rolul bancilor in economia mondiala, riscurile pe care si le asuma si politica de minimalizare a problemelor cu care se confrunta institutiile financiare.

Oficialii europeni vor incerca sa identifice masuri practice care sa mearga dincolo de agenda stabilita anul trecut de catre ministrii de finante europeni, astfel incat increderea in pietele financiare sa fie restabilita.

Potrivit Radio Romania Actualitati, exista disensiuni intre Franta si Italia pe de o parte si Germania si Marea Britanie pe de alta. Primele doua state sprijina infiinantarea unei autoritati de reglementare europene in domeniul bancar si un control mai strict al agentiilor de rating, in timp ce Germania si Marea Britanie sustin flexibilitatea.

Reuniunea de azi a atras critici din partea altor state europene care nu au fost invitate.