Doua bombe de aviatie cu napalm, datand din cel de-al Doilea Razboi Mondial, au fost descoperite, vineri, in satul Costi din judetul Galati, la un interval de circa doua ore, de un localnic care lucra cu un utilaj, cele doua proiectile fiind preluate de pirotehnisti pentru detonare controlata, relateaza News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Galati, Eugen Chirita, a declarat ca, vineri, printr-un apel la 112, un barbat din satul Costi a semnalat ca in zona de locuinte unde lucra pamantul a descoperit o bomba.

La fata locului s-a deplasat o echipa de pirotehnisti din cadrul ISU Galati care a constat ca este vorba despre o bomba de aviatie incendiara cu napalm, din al Doilea Razboi Mondial, nedetonata, de 50 de kilograme.

Bomba a fost preluata de echipa pirotehnica pentru a fi dusa in poligonul neamenajat Rapa Galbena din comuna Branistea, pentru a fi detonata in conditii de siguranta.

La aproape doua ore, echipele au fost din nou chemate de acelasi localnic care a mai gasit un proiectil cu caracteristici similare. Si aceasta bomba a fost preluata pentru detonare controlata.