Pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Semenic" al judetului Caras-Severin intervin duminica pentru stingerea unui incendiu izbucnit in Parcul National Domogled, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 15 hectare.

Cheile Tasnei - Parcul national Domogled - Valea CerneiFoto: Dan Dinu - WWF

"16 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Semenic" al judetului Caras-Severin intervin alaturi de mai multi reprezentanti ai Ocolului Silvic Baile Herculane pentru stingerea unui incendiu de litiera izbucnit in Parcul National Domogled - zona Valea Cernei, unitatea parcelara 5 apartinand Ocolului Silvic Baile Herculane", se precizeaza int-un comunicat al ISU Caras-Severin transmis duminica si citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, incendiul se manifesta intr-o zona greu accesibila, foarte abrupta, nefiind posibila interventia cu ajutorul autospecialelor, pompierii militari si reprezentantii Ocolului Silvic parcurgand mai multi kilometri pe jos pana la locul incendiului si actionand cu mijloace de prima interventie.

"La solicitarea inspectoratului nostru, a venit in sprijin si un elicopter SMURD de la Arad cu ajutorul caruia reprezentanti ai inspectoratului nostru si ai Ocolului Silvic Baile Herculane au executat o misiune de recunoastere aeriana, pentru a efectua o prima estimare a suprafetei afectate de incendiu. Se pare ca ar fi vorba de aproximativ 15 ha", mentioneaza ISU Caras-Severin.