Un barbat care a accidentat mortal o persoana pe trecerea de pietoni, in cartierul Berceni din Capitala, si care a parasit locul accidentului, a primit mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit Biroului de Presa al Brigazii Rutiere, citat de Agerpres, magistratii si-au insusit propunerea de arestare preventiva pentru barbatul de 34 de ani din Bucuresti.

"La data de 23 septembrie 2017, in jurul orei 05,55, conducatorul unui autovehicul marca BMW 330, avand placute de inmatriculare cu numere de Marea Britanie, care se deplasa pe Str. Luica dinspre Bd. Constantin Brancoveanu spre Sos. Giurgiului, a surprins si accidentat mortal un barbat in varsta de 59 de ani, care se angajase in traversarea partii carosabile de la dreapta la stanga prin loc marcat si semnalizat corespunzator. Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a parasit locul faptei, abandonand autovehiculul la aproximativ 3 km, pe Str. Perroni", precizeaza sursa citata.

In urma cercetarilor, politistii au identificat conducatorul auto implicat in accident, un barbat in varsta de 34 de ani din Bucuresti. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest la aproximativ 10 ore dupa producerea accidentului, inregistrandu-se o valoare de 0,39 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la Institutul National de Medicina Legala pentru recoltarea probelor biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei la momentul producerii accidentului.

Barbatul a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4, care l-au prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva. In cauza a fost inceputa urmarirea penala cu privire la faptele de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului.

Potrivit unor surse judiciare, conducatorul autovehiculului a mai fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere fara permis.