Mai multe persoane, intre care o fata de 13 ani, au fost ranite marti seara in urma unui conflict izbucnit intr-un cartier marginas al orasului Buzau intre doua familii de etnie roma. Una dintre victime are capul spart in urma unei loviri de ciocan iar minora este taiata la mana, cel mai probabil cu un cutit, potrivit news.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Buzau, Mihail Draghiciu, marti seara, la 112 a fost sesizat un conflict in desfasurare inca, pe Aleea Gradinilor din municipiu, o zona marginasa a Buzaului, locuita preponderent de cetateni de etnie roma.

"Din primele date, pe fondul consumului de alcool, dar si al unor discutii anterioare, 4 persoane ar fi agresat membrii unei alte familii. Sase persoane implicate in scandal au fost identificate si conduse la sediul Politiei pentru audieri", a declarat Draghiciu.

Conform sursei citate, in urma scandalului au fost ranite cel putin 3 persoane. Doi barbati au primit ingrijiri la fata locului, ulterior unul dintre ei, care fusese lovit in cap cu un ciocan, dar si o fata de 13 ani taiata la mana cu un cutit, fiind transportati la Spitalul Judetean Buzau.

"In zona producerii evenimentului se afla un dispozitiv format din patrule de jandarmi si politisti pentru mentinerea ordinii publice si prevenirea oricaror alte fapte ilegale", a mai mentionat reprezentantul IPJ Buzau.

Conform unor surse din ancheta, scandalul ar fi izbucnit intre doua familii de etnie roma intre care exista un conflict mai vechi. Starea de tensiune ar fi aparut in Suedia unde membrii celor doua familii ori rude ale acestora s-ar fi intalnit in trecut si ar fi avut dispute.

Intorsi acasa, un grup format din zece romi, barbati si femei, ar fi vrut sa se razbune, si ar fi intrat in casa peste trei familii cu copii mici. In timpul incaierarii, o fata de 13 ani a fost taiata la mana, iar alti doi barbati au fost raniti.

Unii dintre cei atacati spun ca in incaierare ar fi fost folosite sabii dar si ca atacatorii au intrat peste ei in casa, spargandu-le geamurile si distrugandu- le bunurile cu pietre.

Ancheta in acest caz este in plina desfasurare.