Rezervorul de apa de 1.000 metri cubi apartinand fabricii de conserve din Tecuci a cedat sambata seara, iar valul de apa a avariat 18 masini si doua TIR-uri, a inundat o hala si mai multe anexe ale societatii comerciale, a declarat duminica purtatorul de cuvant al ISU Galati, Catalin Sion, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, cauzele incidentului ar putea fi uzura bazinului sau defectiunea unui robinet.

"In urma verificarilor la fata locului s-a constatat ca avarierea s-a produs in urma uzurii morale a acestui bazin sau a defectiunii tehnice a unui robinet. Nu au fost inregistrate victime, ci doar pagube materiale. Valoarea aproximativa a pagubelor este in curs de stabilire. Oricum este o paguba foarte mare. Acel rezervor apartinea unui operator economic, o fabrica de conserve", a declarat Catalin Sion.

El a precizat ca evenimentul a avut loc sambata, cand printr-un apel la 112 s-a semnalat faptul ca in curtea unei societati comerciale din zona industriala a municipiului Tecuci un bazin de apa a cedat si un val de apa a avariat masini si a inundat o hala, o curte si niste anexe ale fabricii.

"A fost vorba despre un bazin de apa de 1.000 metri cubi care a cedat. Era pe jumatate cu apa, iar apa care s-a revarsat a afectat 18 masini apartinand operatorului economic in cauza si unor persoane fizice, dar si doua TIR-uri. Au fost afectate si o curte, o hala de circa 100 metri patrati si cateva anexe. S-a intervenit cu motopompe si doua autospeciale pentru evacuarea apei", a spus Sion.