UPDATE 21.00 - Traficul rutier pe drumul national 1A Ploiesti - Brasov, intre localitatile Cheia si Maneciu din judetul Prahova, a fost reluat in conditii normale la ora 20.40, dupa cinci ore si jumatate de cand a fost blocat de aluviuni, informeaza News.ro.

DN1A, afectat de viituraFoto: Captura YouTube

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca, incepand cu ora 20.40, in judetul Prahova, pe drumul national 1 A, traficul rutier intre localitatile Maneciu si Cheia a fost reluat in conditii normale.

Circulatia a fost blocata de la ora 15.15, dupa ce o viitura puternica formata in urma unei ploi torentiale a adus pe carosabil crengi, aluviuni si pietre de pe munte.

Potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), DN 1A a fost inchis circulatiei rutiere pe o portiune de 9 kilometri, intre localitatile Cheia si Maneciu, cel mai afectat sector fiind pe o distanta de 150 de metri, unde toata partea carosabila a fost ocupata de aluviuni cu o inaltime mai mare de doi metri.

UPDATE 18.00 - Potrivit publicatiei locale Observatorul Prahovean, o cisterna incarcata cu GPL este prinsa in mijlocul viiturii si blocata de aluviuni. Autoritatile implicate in actiune se straduiesc sa curete soseaua, pana la cisterna, urmand sa incerce sa o deblocheze in conditii de maxima siguranta, relateaza sursa citata.

UPDATE 17.00 - Traficul rutier este deviat de la Sacele pe DN 1, in conditiile in care DN 1A este blocat de peste o ora intre Maneciu si Cheia din cauza aluviunilor scurse de pe versanti in urma unei ploi torentiale.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu, circulatia autoturismelor este deviata de la Sacele pe DN 1, iar la Valenii de Munte a fost instituit un filtru rutier unde soferii sunt informati cu privire la situatia creata pe DN 1A.

Conforme sursei citate, aluviunile se intind pe aproximativ 200 de metri liniari.

Doua echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova actioneaza la fata locului, iar Primaria Maneciu a trimis in zona o vola pentru a sprijini interventia.

______________

Drumul national 1A este blocat, duminica dupa-amiaza, intre Maneciu si Cheia, din cauza aluviunilor si a copacilor cazuti pe carosabil in urma unei ploi torentiale, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Marian Popescu, pe DN 1A, intre Maneciu si Cheia, circulatia autoturismelor este complet blocata in urma ploi torentiale care a adus aluviuni pe carosabil si a mai multor pomi care au cazut pe sosea, la fata locului intervenind lucratorii de la Drumuri Nationale, dar si de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova.

ISU Prahova informeaza ca aluviunile se intind pe circa 50 de metri liniari, un echipaj format din cinci subofiteri actionand pentru deblocarea drumului.

De asemenea, Primaria Maneciu a trimis in zona o vola pentru a sprijini interventia, anunta ISU.