Un adolescent de 16 ani, din municipiul Vaslui, a fost prins de politistii dupa ce a provocat un accident pe DN 24, in timp ce mergea cu masina parintilor la iubita sa. El avea o alcoolemie de 1,21 la mie in aerul expirat, scrie News.ro.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, accidentul a avut loc in localitatea Muntenii de Jos, la cativa kilometri de municipiul Vaslui, dupa ce adolescentul a intrat cu masina intr-un alt autoturism aflat in fata sa si condus regulamentar de un barbat de 45 de ani.

Vasluianul de 16 ani luase masina parintilor, fara acordul acestora, dintr-o parcare din municipiul Vaslui, pentru a ajunge la iubita sa.

"Cei doi soferi implicati in accident au fost testati cu aparatul alcooltest. In cazul minorului de 16 ani aparatul a indicat o valoare de 1,21 mg/litru alcool pur in aerul expirat, astfel incat a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui pentru recoltarea de probe biologice", a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Silvia Manta.

Politistii vasluieni au intocmit dosar penal pe numele adolescentului de 16 ani pentru conducere fara permis si sub influenta alcoolului.