Baiatul de zece ani cu autism disparut, vineri dupa-amiaza, dintr-o tabara pentru copii cu dizabilitati organizata de o asociatie umanitara in apropiere de municipiul Husi a fost gasit dupa mai multe ore de cautari, la aproximativ patru kilometri de campingul de unde fugise, relateaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, copilul disparut din campingul de la Dobrina a fost gasit de catre politisti intr-o zona cu arbusti din apropierea drumului european 581 Husi - Crasna, el fiind cautat de zeci de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne si voluntari.

"Minorul a fost gasit la aproximativ patru kilometri de locul disparitiei si la 50 de metri de drumul european. Starea copilului este buna, insa a fost transportat la Spitalul Municipal Husi", a declarat vineri, pentru News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Silvia Manta.

Politistii vasluieni vor face o ancheta pentru a stabili conditiile in care a disparut baietelul si daca vreo persoana poate fi trasa la raspundere in acest caz.

Baiatul de zece ani a disparut in cursul dupa-amiezii de vineri in padurea de la Dobrina, din zona municipiului Husi, in timp ce se afla impreuna cu alti copii intr-o tabara pentru copii cu dizabilitati organizata de catre o asociatie umanitara.

Baiatul, diagnosticat cu autism, a fost observat de catre unul dintre supraveghetori in momentul in care fugea spre padure. Barbatul a alergat dupa copil, insa nu a mai reusit sa-l ajunga. Supraveghetorii din tabara au inceput sa-l caute pe baietel si, dupa aproximativ o ora, au sunat la 112 si au solicitat sprijinul autoritatilor.

Baiatul de zece ani se afla in asistenta maternala la un bunic de-al sau din municipiul Barlad.