Trei persoane au murit si alte patru au fost ranite, intr-un grav accident produs, marti dupa-amiaza, pe DN 2, in localitatea Sinesti, din judetul Ialomita, unde o duba si un autoturism s-au ciocnit, informeaza News.ro. La ora transmiterii acestei stiri, mai multe echipaje de descarcerare se afla la fata locului pentru a scoate persoanele prinse intre fiarele contorsionate ale masinilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Ialomita, George Damian, accidentul s-a produs, marti dupa- amiaza, intre localitatile ialomitene Sinesti si Movilita, unde o duba si un autoturism au intrat in coliziune.

Primele informatii de la fata locului indica faptul ca in urma impactului deosebit de violent trei persoane au murit, iar alte patru au fost ranite, unele dintre acestea fiind in stare grava.

La ora transmiterii acestei stiri, echipaje medicale si de descarcerare intervin la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor victimelor.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, la aceasta ora circulatia rutiera pe DN 2 este intrerupta pe ambele sensuri.

Reprezentantul ISU Ialomita a mai declarat ca a fost activat planul rosu de interventie, iar la fata locului a fost trimisa inclusiv o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Judetean Prahova avand in vedere numarul mare al victimelor.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Ialomita, Andreea Loghin, primele verficari facute de catre politisti la fata locului arata ca duba s-a ciocnit frontal cu autoturismul in conditii inca neelucidate.

UPDATE 22.15: Accidentul, provocat de un sofer care a derapat intrand pe contrasens

Accidentul in care trei persoane si-au pierdut viata si alte patru au fost ranite a fost provocat, conform primelor cercetari, de un sofer al carui autoturism a intrat in derapaj si a patruns pe contrasens, unde s-a ciocnit frontal cu o autoutilitara, dupa care a lovit un alt treilea autovehicul, informeaza News.ro. Cei patru raniti au fost transportati la spitale din Capitala.

Potrivit datelor furnizate de Politia Judeteana Ialomita, accidentul produs, marti seara, pe drumul national 2, intre localitatile Sinesti si Movilita, s-a produs in conditiile in care un barbat de 59 de ani, din judetul Ilfov, care conducea un autoturism din directia Urziceni catre Bucuresti, a patruns in derapaj pe contrasens si a intrat frontal intr-o autoutilitara condusa de catre un tanar de 26 de ani, din judetul Neamt.

In urma impactului autoturismul a fost proiectat pe sensul sau de mers, moment in care a fost acrosat de un alt autovehicul, condus de un barbat de 38 de ani, din judetul Bacau.

"Din accident a rezultat decesul a trei pasagere aflate in autoturismul care a patruns pe contrasens, cu varste cuprinse intre 49 si 88 de ani. Conducatorii auto de 59 si 26 de ani si doi barbati de 34 si 42 de ani, pasageri in autoutilitara, au fost vatamati corporal, fiind transportati la unitati spitalicesti de pe raza municipiului Bucuresti. Cercetarile sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor si imprejurarilor in care s-a produs accidentul rutier", informeaza un comunicat dat publicitatii de IPJ Ialomita.

Doi dintre barbatii raniti, de 42 si 34 de ani, ambii din Piatra Neamt, au ajuns la Spitalul Sfantul Pantelimon, din Bucuresti, cu politraumatisme cranio-cerebrale. Potrivit managerului spitalului, Gheorghe Popescu, cei doi raniti au fost stabilizatihemodinamic si respirator. Ei veneau de la Oltenita si se indreptau catre Piatra Neamt.

La locul accidentului, a fost solicitata interventia unui elicopter SMURD, iar traficul rutier pe DN 2 a fost blocat timp de peste doua ore. La ora transmiterii acestei stiri, DN 2 a fost redeschis circulatiei rutiere pe unul dintre sensurile de mers.