Un copil de un an a murit, iar patru persoane - doi copii si doi adulti - au fost transportate la spital, in urma exploziei produse, sambata seara, intr-un bloc din municipiul Galati, informeaza News.ro. Structura de rezistenta a imobilului a fost afectata, motiv pentru care autoritatile au luat decizia evacuarii tuturor locatarilor.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, Eugen Chirita, a declarat ca in urma exploziei de la blocul G3, din cartierul Micro 19, un copil in varsta de un an a decedat, iar alti doi copii si doi adulti au fost transportati la spital.

"Exista o vitctima: un copil de un an, care a murit. Alti doi copii sunt in stare stabila si doi adulti, unul cu 20% arsuri si unul politraumatizat, au fost transportati la spital", a afirmat Chirita.

El a mai spus ca 19 apartamente ale blocului au fost afectate de suflul exploziei, iar cinci dintre acestea au fost distruse in totalitate.

Potrivit lui Chirita, structura de rezistenta a imobilului a fost afectata, motiv pentru care s-a decis evacuarea tuturor locatarilor.

Din primele cercatari se pare ca explozia a fost cauzata de o acumulare de gaz de la o butelie.