Crestinii rusi sarbatoresc astazi Craciunul pe stil vechi, slujbe religioase avand loc pe intreg teritoriul Rusiei, transmite Rador.

Cea mai importanta a fost slujba oficiata la principala catedrala a Rusiei, Catedrala Isus Mantuitorul din capitala rusa, de catre Patriarhul Moscovei si al intregii Rusiei, Aleksei al II-lea, la care au participat peste 5.000 de persoane.

In timpul slujbei, Patriarhul Aleksei i-a indemnat pe credinciosi sa isi iubeasca aproapele si a subliniat ca in Rusia anul 2008 a fost declarat anul familiei.

Una dintre principalele oficialitati care au participat la slujba religioasa de Craciun oficiata de Aleksei al II-lea este primul vicepremier rus si candidatul la presedintia Rusiei, Dmitri Medvedev, care a daruit Catedralei o icoana a Maicii Domnului. Vladimir Putin a sarbatorit Nasterea Domnului la Velikii Ustiug.

Craciunul pe rit vechi este sarbatorit si in spatiu. Echipajul ruso-american de pe Statia Spatiala Internationala a sarbatorit si el Craciunul pe rit vechi, dupa calendarul iulian. Cosmonautii au impodobit un mic bradulet si au servit mancare de sarbatori.