Un obiect care pare a fi un rezervor suplimentar de avion a fost descoperit, vineri dupa-amiaza, in statiunea Mamaia, pe malul marii, pompierii fiind solicitati sa-l ridice, relateaza News.ro. Interventia a fost ingreunata de faptul ca obiectul respectiv este bine prins in nisip, operatiunea urmand sa fie reluata sambata dimineata.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, pompierii au fost solicitati sa intervina, vineri dupa-amiaza, in statiunea Mamaia, dupa ce o persoana a descoperit pe malul marii un obiect care seamana cu un proiectil.

La fata locului, s-au deplasat pirotehnistii din cadrul ISU Dobrogea care au ajuns la concluzia ca obiectul respectiv nu ar avea explozibil si ca nu ar fi un proiectil, ci, cel mai probabil, un rezervor suplimentar de avion.

Ei au incercat sa-l scoata de acolo, dar nu au reusit, obiectul respectiv fiind bine prins in nisipul inghetat. In aceste conditii, operatiunea a fost abandonata pentru ca a venit noaptea, urmand sa fie reluata sambata dimineata.

De asemenea, a fost solicitat si sprijinul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral pentru a trimite un utilaj cu care sa se intervina pe langa obiectul respectiv pentru a fi scos mai usor.

Totodata, zona respectiva va fi supravegheata in aceasta noapte de un echipaj de politie, spun reprezentantii ISU Dobrogea.

De-abia dupa ce obiectul va fi scos de acolo si analizat, pirotehnistii vor putea spune cu exactitate despre ce a fost vorba.