Riscul de producere de avalanse la peste 1.800 de metri altitudine in masivele Bucegi si Fagaras (versantul nordic) a crescut, vineri, de la gradul doi la gradul trei, au anuntat meteorologii sibieni.

In prezent este un risc insemnat (de gradul trei) la peste 1.800 de metri si un risc moderat (de gradul doi) sub aceasta altitudine, in muntii Bucegi si Fagaras, potrivit unei informari remise Agerpres.

Stratul de zapada a crescut cu 22 de centimetri in ultima zi, la peste 2.000 de metri altitudine, la Balea Lac, unde masoara 82 de centimetri. La Varful Omu si la Predeal sunt 11 centimetri, iar la Sinaia - 8 centimetri si la Fundata - 5 centimetri.

In urmatoarele 24 de ore, meteorologii anunta ca stratul de zapada este posibil sa mai creasca si cu 15 centimetri.

Accesul la Balea Lac, in Muntii Fagaras, este imposibil, dupa ce a fost oprita telecabina din cauza vantului prea puternic, potrivit cabanierilor. Accesul pe Transfagarasan este posibil doar pana la Balea Cascada.

UPDATE Prahova: Risc ridicat de avalansa pe toate vaile din Muntii Bucegi

Riscul de avalansa in Masivul Bucegi este ridicat pe toate vaile, in conditiile in care a nins consistent, stratul de zapada masurand peste un metru in locurile in care aceasta a fost viscolita, scrie Agerpres.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat vineri ca exista un risc major de avalansa pe toate vaile de Bucegi, sub stratul proaspat de zapada fiind unul de gheata.

De asemenea, Haiduc a aratat ca zapada s-a depus intr-un strat consistent, iar pe alocuri depaseste un metru, in conditiile in care a fost viscolita.

Salvamontistii din Busteni le reamintesc turistilor ca traseele montane sunt inchise, ele fiind impracticabile din cauza conditiilor meteorologice.