Salvamontistii si jandarmii montani au pornit, joi, din nou, in cautarea celor doi frati disparuti de cinci zile in Muntii Fagaras, zona unde acestia au disparut fiind survolata cu un elicopter timp de 3 ore, insa fara succes, cautarile fiind sistate pana vineri, transmite Mediafax.

Un elicopter MAI dotat cu trolier s-a inaltat din nou in aer, joi, pentru a survola zona Valea Sambetei din Muntii Fagaras, in speranta ca cei doi frati vor fi gasiti, dupa ce, joi, elicopterul a mai survolat o data zona insa s-a retras dupa lasarea intunericului.

Potrivit purtatorului de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Brasov, Laurentiu Stoian, joi, in jurul pranzului, s-au inceput din nou cautarile cu un elicopter MAI , insa acesta a fost nevoit sa se intoarca la baza, in jurul orei 15.30, deoarece vremea s-a inrautatit brusc.

Cel mai probabil cautarile cu elicopterul vor fi reluate si in cursul zilei de vineri, potrivit sursei citate.

Cei doi frati disparuti sunt din judetul Mures si au plecat sambata, intr-o drumetie in Muntii Fagaras, incercand sa ajunga pe varful Moldoveanu.

Cautarile celor doi turisti au inceput luni dimineata, dupa ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenta 112 deoarece nu a mai putut lua legatura niciunul dintre ei.

Fratii au plecat din localitatea Sambata de Sus, judetul Brasov, unde au lasat masina cu care venisera si care apartine unei societati comerciale.