Clientii magazinului alimentar din centrul comercial Maritimo din Constanta au fost evacuati de urgenta marti seara, in jurul orei 19.30, de personalul de serviciu, dupa ce un fum negru inecacios s-a propagat in perimetru, provocand probleme de respiratie si iritatii la ochi, relateaza Agerpres.

Potrivit ofiterului de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, Paula Anghel, fumul a rezultat in urma unui incendiu la un tablou electric, focul fiind insa lichidat de angajatii magazinului, fara a provoca pagube materiale, accidentari sau intoxicarea persoanelor din incinta.

"ISU Dobrogea a deplasat la fata locului, de urgenta, doua echipaje de pompieri, dar incendiul propriu-zis fusese stins de personalul de la locul de munca", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Constanta.

Potrivit sursei citate, imediat dupa evacuarea controlata a clientilor din magazin, gratiile cortina au blocat automat accesul in spatiul comercial, iar pompierii verifica daca nu au ramas oameni in interiorul perimetrului afectat de fum si daca nu mai exista vreun focar de foc mocnit, pe traseul retelei electrice.