Noua persoane au fost ranite, miercuri dimineata, la Bistrita, in urma unei explozii care a avut loc la un bloc, din cauza unei acumulari de gaze, iar peste 60 de apartamente au fost avariate, potrivit Mediafax.

Explozia s-a produs intr-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de locuinte din municipiu, mai multe echipaje ale pompierilor si de salvare deplasandu-se la imobilul respectiv, spune purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, maiorul Ioan Budurlean.

Alte doua blocuri invecinate au fost evacuate in urma deflagratiei deosebit de puternice.

Oamenii au fost treziti in miez de noapte de o bubuitura si povestesc ca explozia s-a produs in apartamentul unui tanar care ar avea probleme cu drogurile, care si-ar fi improvizat o instalatie de incalzire dintr-o soba legata la o butelie.

"Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a fost anuntat de explozia unui apartament intr-un bloc de locuinte. La fata locului au fost gasite noua persoanele care au avut nevoie de ingrijiri medicale, una dintre ele grav afectata de explozie, cu arsuri pe 70 la suta din suprafata corpului. Explozia a afectat 40 de apartamente din blocul in care s-a petrecut explozia si alte 20-25 din blocul de alaturi. Toate persoanele care s-au putut autoevacua si nu au nevoie de ajutor vor fi si cazate la adapost. In cursul zilei vor putea reveni la locuinta, insotiti bineinteles pentru a putea sa-si ia cateva lucruri. Este afectata structura de rezistenta a blocului, a cazut planseul intre doua etaje",a declarat purtatorul de cuvant al ISU Bistrita-Nasaud, maiorul Ioan Budurlean.

Tanarul care locuia in apartament, de 24 de ani, a suferit, din cauza deflagratiei, arsuri grave, urmand sa fie transferat la un spital din Bucuresti.

Vecinii povestesc ca acesta nu a realizat ce se intampla si, imediat dupa explozie, cerea doar sa fie lasat sa doarma il lase sa doarma.

"Am auzit o explozie mare si toate din baie, de casa, usa, geamurile toate au cazut. M-am uitat pe geam sa vad ce se intampla si am auzit cum striga cineva sa iesim din case. A explodat apartamentul unui tanar care avea probleme cu drogurile, a fost si internat din cauza lor", spune un vecin.

Toate apartamente au ramas fara geamuri si usi, iar la ora transmiterii acestei stiri echipaje ale pompierilor, politiei, inspectiei in constructii si ale Eon Gaz, efectueaza cercetari la fata locului pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut explozia si cat de afectata este structura de rezistenta a celor doua blocuri.