Circulatia feroviara intre localitatile Sibiu si Copsa Mica a fost reluata, marti, dupa ce pirotehnistii au ridicat cele trei obuze neexplodate aflate in apropierea liniei, informeaza News.ro. Potrivit pompierilor, este vorba despre bombe de aviatie, fiecare avand cate 150 de kilograme, care urmeaza sa fie distruse.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu au anuntat ca cele trei obuze neexplodate din dreptul liniei ferate din localitatea Tarnava au fost ridicate.

"Pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit pentru asanarea teritoriului de munitie ramasa neexplodata, cel mai probabil, din timpul conflictelor armate. Au fost identificate trei bombe de aviatie, fiecare avand cam 150 de kilograme. Obuzele urmeaza a fi distruse", a declarat Ramona Nistor, purtator de cuvant al ISU Sibiu.

Potrivit acesteia, circulatia feroviara intre localitatile Sibiu si Copsa Mica a fost reluata.

La randul sau, Lucian Ilie, seful Politiei Transporturi Feroviare Sibiu, a declarat pentru News.ro ca trei trenuri au fost afectate pe durata interventiei, in total avand in jur de doua sute de pasageri.

Au avut intarzieri trenurile InterRregio 1745 si 1746 care circula pe ruta Bucuresti - Satu Mare si retur, dar si trenul Regio 13564 care circula pe ruta Copsa Mica - Sighisoara.

Trenul InterRregio 1745 a fost oprit in statia Medias si a plecat cu o intarziere de 93 de minute, trenul InterRregio 1746 a fost oprit in Copsa Mica si a plecat cu o intarziare de 104 minute, iar trenul Regio a plecat din Copta Mica cu o intaeziere de 105 minute.