Timpul mediu de asteptare pentru traversarea podului Giurgiu - Ruse este de aproximativ o ora, arata aplicatia Politiei de Frontiera in care sunt transmise, in timp real, detalii despre situatia de la frontiera. Traficul a crescut, in acest weekend, cu 30% fata de alte perioade, atat la intrarea, cat si la iesirea din tara, iar aglomeratia vine si pe fondul masurilor mai stricte de verificare facute de politistii bulgari de frontiera, informeaza News.ro.

"Sunt foarte multe persoane care calatoresc spre Occident si de aici s-a format acea coloana. Si asa se intampla cam in fiecare week-end. (...) Este o crestere a traficului cu 30% fata de alte perioade", spune Cristina Onofrei, purtatorul de cuvant al ITPF Giurgiu.

La aceasta crestere a numarului de persoane care trec frontiera se adauga si faptul ca autoritatile bulgare au decis introducerea manuala a numelui fiecarui turist care tranziteaza tara.

Potrivit aplicatiei Politiei de Frontiera prin care se poate vedea live situatia traficului in punctele de trecere a frontierei, cel mai aglomerat este punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu-Ruse. Aici, timpul mediu de asteptare ajunge, in cazul autoturismelor, la 60 de minute.

Politistii de frontiera au luat masura suplimentarii arterelor de control la trei benzii in acest punct de trecere.