Cele doua persoane grav ranite dupa ce s-au rasturnat, sambata, cu un ATV in Muntii Apuseni au murit, a precizat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Unirea" Alba, Florin Zecheru.

Potrivit acestuia, cel care a declarat decesul celor doua persoane a fost medicul de pe un elicopter SMURD ajuns la fata locului pentru a prelua victimele.

Cei doi raniti au intrat in stop cardiorespirator si nu au mai putut fi salvati in pofida manevrelor de resuscitare efectuate de echipajele medicale trimise la locul accidentului.

Acolo a ajuns si un elicopter SMURD, care a efectuat anterior o deplasare la Cluj-Napoca, si care ar fi urmat, daca starea victimelor nu s-ar fi inrautatit, sa ii transporte pe raniti la Targu Mures.

Cele doua persoane decedate, un barbat si o femeie, sunt, din primele indicii, turisti din Elvetia, aflati in vacanta in Apuseni, potrivit Politiei. Acestia aveau o rulota cu numar de Elvetia.

Din primele informatii, conducatorul ATV-ului ar fi pierdut controlul volanului, iar vehiculul s-ar fi lovit de un cap de pod de unde a ricosat intr-o rapa.

Accidentul s-a produs in comuna Girda de Sus, pe raza localitatii Dobresti, pe drumul comunal 260, care face legatura cu Ghetarul de la Scarisoara.