Pompierii prahoveni, care vineri dupa-amiaza au fost solicitati sa stinga un incendiu izbucnit la o casa in localitatea Varbilau, au fost nevoiti sa cheme jandarmii in ajutor intrucat proprietarii imobilului cuprins de flacari, o familie de romi, au facut scandal, avand pretentia ca echipele de interventie sa le ascule indicatiile in timpul actiunii de stingere, relateaza News.ro.

Echipajele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova au fost solicitate sa intervina, vineri dupa-amiaza, pentru stingerea unui incendiu in comuna Varbilau, insa pompierii au fost nevoiti sa cheme echipaje de jandarmi, pentru a putea desfasura operatiunea de stingere a focului.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, doua echipaje de pompieri s-au deplasat cu doua autospeciale la Varbilau, unde a fost anuntat un incendiu la acoperisul unei case, pe o suprafata de 150 de metri patrati. Ajunsi la locul incendiului, pompierii au chemat in sprijin echipaje de jandarmi, pentru a putea sa intervina la locul incendiului.

Surse din randul echipajelor de interventie au declarat ca, ajunsi la locul incendiului, pompierii au fost primiti cu scandal de catre proprietarii casei cuprinse de flacari, o familie de romi, si de catre rudele acestora, nemultumite ca masinile de interventie nu au ajuns mai repede.

Conform acelorasi surse si dupa ce pompierii au inceput sa stinga focul, proprietarii nu le-au dat voie sa intervina conform planului, avand pretentia ca echipele sa le asculte indicatiile pe timpul stingerii incendiului.

In aceste conditii, pompierii au fost asistati de catre jandarmi pentru a-si putea duce la bun sfarsit misiunea.

Dupa o ora si jumatate, focul a fost stins. In urma incendiului nimeni nu a fost ranit.