Un tanar care a obtinut permisul de conducere in urma cu trei luni a fost surprins, luni, de aparatele radar ale Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale din Politia Romana in timp ce conducea o masina sport cu viteza de 255 kilometri pe ora, pe Autostrada A3, tronsonul Turda - Bors, transmite News.ro.

Tanarul, care se numeste Tamas Szasz, are 18 ani si a obtinut permisul de conducere in iunie. El era luni la volanul unei masini sport Nissan GTR. In momentul in care a ajuns la kilometrul 42 al autostrazii A3, unde erau instalate aparate radar, avea 255 km/h.

Viteza de 255 km/h depistata de politisti este un record national, locul doi fiind detinut de un tanar care conducea cu 246 km/h si a fost inregistrat tot anul acesta.

Tamas Szasz a fost sanctionat contraventional cu amenda de 1.125 lei si i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 zile.

Politia Romana a achizitionat, la inceputul anului, opt radare care folosesc tehnologia laser. Echipamentele sunt portabile astfel ca politistii pot detecta viteza vehiculelor fara sa mai fie dependenti de masinile Politiei Rutiere. Radarele cantaresc doar 1,5 kilograme si au o autonomie de 15 ore.

Dispozitivele au si o camera cu rezolutie High-Definition care poate realiza fisiere foto si video de inalta calitate, astfel ca materialul probator in cazul unei contestatii include atat numarul de inmatriculare, marca masinii, cat si trasaturile faciale ale soferului contravenient.

De asemenea, aparatele au si senzor GPS care integreaza si detaliile despre locul producerii contraventiei.

Echipamentele pot detecta viteza masinilor de la o distanta de 1,2 kilometri. Marja de eroare pentru masurarea vitezei, potrivit datelor oferite de producator, este de +/- 2km/h iar viteza maxima pe care o poate detecta este de 320 km/h.