Un detinut in varsta de 23 de ani care executa o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru furt calificat in Penitenciarul Tulcea a evadat de la punctul de lucru, acesta fiind incarcerat in regim semideschis.

Disparitia detinutului a fost constatata vineri, in jurul orei 14:50, se arata intr-un comunicat al Penitenciarului Tulcea, citat de News.ro.

Barbatul in varsta de 23 de ani a evadat din punctul de lucru Alum S.A, unde presta activitati lucrative, precizeaza reprezentantii penitenciarului.

"In vederea capturarii detinutului au fost dispuse de indata masuri specifice in astfel de situatii, respectiv: blocarea cailor de acces - posibile directii de deplasare, alarmarea personalului unitatii, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din angajati ai Penitenciarului Tulcea. S-a initiat cooperarea cu Inspectoratul de Politie Tulcea, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Tulcea si Politia de Frontiera Tulcea", se arata in comunicatul Penitenciarului.

Barbatul in varsta de 23 de ani, care se numeste Marian Ciuraru si este domiciliat in orasul Sulina, executa o pedeapsa de doi ani de inchisoare pentru furt calificat, in regim semideschis, potrivit comunicatului.

Conducerea penitenciarului a inceput o ancheta administrativa, ca sa analizeze circumstantele in care s-a produs evenimentul.

Barbatul are o inaltime de 1,65 metri, ochi caprui, par saten si constitutie atletica, se mai arata in comunicatul penitenciarului, in care se precizeaza ca oricine are informatii care ar putea duce la prinderea acestuia poate este rugat sa sune la numarul unic de urgenta 112.

, s-a constatat ca detinutul CIURARU MARIAN, in varsta de 23 de ani, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, cu domiciliul in Oras Sulina, judetul Tulcea, clasificat in regim semideschis, a parasit punctul de lucru Alum S.A, unde presta activitati lucrative.