Un barbat in varsta de 65 de ani care s-a ranit grav la picior in timpul unei drumetii si care a reusit sa ajunga singur pana in apropierea Cabanei Curmatura, a fost coborat de pe munte de catre salvamontisti si jandarmii montani si ulterior transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Brasov, relateaza News.ro.

Turistul in varsta de 65 de ani facea, sambata dimineata, o drumetie in Masivul Piatra Craiului.

El a povestit ca a alunecat si a cazut, moment in care s-a ranit grav la un picior, iar pentru ca nu stia unde se afla a continuat sa mearga pana a ajuns in apropierea Cabanei Curmatura din judetul Brasov, potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Brasov.

"Barbatul a fost vazut de cabanier, care l-a ajutat sa ajunga pana in cabana Curmatura. A sunat apoi la noi, iar doi jandarmi montani si doi salvamonisti l-au coborat pe turist la baza muntelui. Acesta a fost preluat de o ambulanta si transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov. Era ranit la un picior", a declarat Ciprian Aldea, purtator de cuvant al IJJ Brasov.

Pe 21 august, o turista in varsta de 40 de ani din Bucuresti, aflata in masivul Piatra Craiului, a cazut 30 de metri intr-o prapastie, fiind salvata de un elicopter privat de la Brasov si transportata apoi cu un elicopter SMURD la Targu-Mures, aceasta suferind multiple traumatisme, aminteste Agerpres.