Un functionar din Ministerul Finantelor a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru primire de foloase necuvenite in dosarul medicului Serban Bradisteanu, informeaza Rador.

Procurorii anticoruptie au trimis-o in judecata pe Elena Dumitrescu, economist in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, sub acuzatia de primire de foloase necuvenite.

In decembrie 2001 a fost perfectat contractul de furnizare de produse medicale pentru dotarea sistemului penitenciar dintre Ministerul Justitiei si societatea elvetiana CC-Med AG. Valoarea acestuia era de peste 11 milioane de euro, iar statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, urma sa garanteze un credit extern in valoare de 20 de milioane de dolari.

DNA sustine ca Elena Dumitrescu, care s-a ocupat de documentatia referitoare la garantarea de catre statul roman a creditului, ar fi primit de la firma elevetiana CC-Med AG suma de aproape 17.000 de dolari pentru sprijinul oferit in derularea si realizarea platilor externe ale acestui contract.

DNA precizeaza ca acest caz este parte a dosarului doctorului Serban Bradisteanu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, in legatura cu o mita de 4 milioane de euro.