Circulatia feroviara intre Lehliu si Fundulea a fost reluata pe un singur fir, iar trenurile care vin de la mare au intarzieri de pana la doua ore, dupa ce in Sala Releelor din Gara Sarulesti a izbucnit un incendiu, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al CFR Calatori, Alina Predescu.

"Incepand cu ora 19, din cauza unui incendiu in Sala Releelor din Gara Sarulesti, circulatia feroviara a fost intrerupta pana in jurul orei 21. 30. Mai multe trenuri de calatori au fost oprite. Pasagerii care au legaturi din Bucuresti vor fi redistribuiti la trenuri potrivite pentru a ajunge la destinatii in siguranta. La acest moment, intre Lehliu si Fundulea circulatia se desfasoara pe un singur fir, la cale libera", anunta CFR Calatori pe pagina de Facebook.

Trenurile care vin de la mare au intarzieri de pana la doua ore, a declarat pentru News.ro purtatorul de cuvant al companiei, Alina Predescu, precizand ca niciun tren nu mai este blocat.

Alina Predescu a mai spus ca incendiul de la Sarulesti a afectat si comunicatiile interne ale companiei, in acest moment ele realizandu-se doar prin intermediul telefoanelor mobile.

La randul sau, CFR SA a informat ca in jurul orei 18,50, in statia Sarulesti s-a produs o degajare de fum in sala de relee, care a dus la scoaterea din functiune a instalatiei de centralizare electronica.

"La fata locului s-au deplasat organele de specialitate apartinand CFR SA si echipajul ISU. Pana la remedierea defectiunii circulatia trenurilor se face la cale libera, cu ordin de circulatie, fara a se inregistra intarzieri majore. Pana la aceasta ora sunt afectate opt trenuri de calatori. Circulatia se desfasoara in conditii de siguranta si echipele de interventie ale CFR SA actioneaza pentru remedierea defectiunii in cel mai scurt timp", a anuntat CFR SA.

Un incendiu a izbucnit, joi seara, la Sarulesti, in cladirea in care se afla sala releelor si impiegatul de miscare CFR care coordoneaza circulatia feroviara pe ruta Sarulesti - Fundulea, iar mai multe trenuri de pasageri care circula pe relatia Bucuresti - Constanta au fost blocate pe calea ferata. Potrivit politiei, nu s-au inregistrat victime.

Surse din cadrul politiei au declarat pentru News.ro ca trei trenuri au fost blocate la Lehliu, doua la Dor Marunt si alte doua in Sarulesti si Fundulea. Marjoritatea acestor garnituri circula pe relatia Bucuresti - Constanta si sunt trenuri de pasageri.

"S-a supraincalzit un releu, a fost o degajare de fum. N-a fost nicio persoana in gara. S-a evacuat fumul, s-a racit releul, n-a fost nici problema", a declarat pentru News.ro colonelul Lucian Diaconu, seful ISU Calarasi.