Doua persoane, sot si sotie, din Sincel au murit sambata seara intr-un accident rutier produs la intrarea in localitate dinspre municipiul Blaj, acestia fiind surprinsi in timp ce se deplasau pe trotuar de o autoutilitara care a parasit partea carosabila, relateaza Agerpres.

Fost primar al comunei Sincel, timp de doua mandate, si initiator si coordonator al grupului folcloric 'Sincelenii', G.L. se plimba alaturi de sotia sa. Cei doi se aflau pe trotuar, in fata primei case situate la intrarea in sat, la circa o suta de metri distanta de locuinta lor, cand, din sens opus, pe DJ 107B, a venit o autoutilitara, care, din cauze care urmeaza sa fie stabilite de anchetatori, a iesit de pe sosea si a ajuns in rigola. De aici, masina si-a continuat parcursul pe trotuar, acrosand-o pe femeie si strivindu-l pe barbat.

La fata locului s-a deplasat si un echipaj SMURD, dar cele doua victime au suferit multiple traumatisme, decedand, potrivit martorilor, imediat dupa impact.

Soferul autoutilitarei, apartinand unei firme din judetul Alba, a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice. Acesta a sustinut ca i-ar fi explodat un pneu. In autoutilitara se mai afla un pasager.

Politia a demarat o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs tragedia.