Incendiul izbucnit la locomotiva unui tren care circula pe ruta Marasesti-Buzau si in care se aflau aproximativ 50 de calatori a fost stins de pompieri dupa aproape doua ore, relateaza News.ro. Pe perioada interventiei, tensiunea electrica a fost oprita, astfel ca traficul feroviar in zona a fost blocat, un tren care circula dinspre Bucuresti catre Iasi fiind afectat.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, George Cretu, incendiul a fost stins in jurul orei 20.45, iar cauza izbucnirii focului a fost "un efect termic la un compresor de aer de la instalatia de franare a locomotivei".

In total, la fata locului au intervenit 35 de pompieri din Buzau si Ramnicu Sarat cu sapte autospeciale.

Conform pompierilor, accesul la locul incendiului a fost dificil, in conditiile in care trenul se afla in camp.

In zona urmeaza sa fie adusa o locomotiva diesel care sa tracteze locomotiva si vagonul afectate de incendiu, pentru a fi eliberata linia ferata.

Purtatorul de cuvant al CFR Calatori, Alina Predescu, a declarat pentru News.ro ca, in urma acestei situatii, a fost afectat trenul InterRegio pe ruta Bucuresti-Iasi, care a avut intarzieri.

Incendiul a izbucnit, vineri dupa-amiaza, in jurul orei 17.30, la locomotiva unui tren care circula pe ruta Marasesti-Buzau, flacarile fiind observate de mecanicul garniturii. Ulterior, focul s-a extins si la primul vagon al trenului.

In tren, care avea in compunere cinci vagoane, se aflau aproximativ 50 de calatori care au fost evacuati, fiind apoi preluati de o alta granitura care i-a transportat la destinatie, respectiv Buzau.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, George Cretu, declara pentru News.ro ca incendiul a izbucnit la sala motoarelor a locomotivei electrice.

In urma incendiului, nicio persoana nu a fost ranita.

Pe perioada interventiei pompierilor, tensiunea electrica a fost oprita.