Un politist din cadrul Biroului Politiei Rutiere Arad, in varsta de 26 de ani, a provocat un accident rutier chiar in fata Primariei comunei Almas, judetul Arad, in urma caruia pasagerul aflat pe scaunul din dreapta soferului a decedat pe loc, informeaza inspector Lorena Parvulescu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arad, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, se pare ca accidentul s-a produs pe fondul neadaptarii vitezei intr-o curba, masina intrand intr-un stalp de lemn aflat in fata Primariei comunei Almas.

"In urma primelor cercetari efectuate la fata locului de catre politisti sub indrumarea procurorului criminalist, s-a stabilit ca in noaptea de sambata spre duminica, un tanar de 26 de ani din municipiul Arad, in timp ce se deplasa la volanul unui autoturism VW Passat, pe drumul national DN 79 A, dinspre Gurahont spre municipiul Arad, pe raza localitatii Almas, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum - curba la dreapta semnalizata corespunzator - a pierdut controlul asupra directiei de deplasare si a patruns pe contrasens, intrand in coliziune cu un stalp din lemn. In urma impactului, soferul autoturismului a fost ranit grav, iar barbat in varsta de 36 de ani, pasager pe scaunul din dreapta fata, a decedat", a declarat presei, marti, inspector Lorena Parvulescu.

Aceasta a spus ca barbatul in varsta de 26 de ani, care se afla la volanul autoturismului, este politist la Biroul Rutier al Politiei Municipiului Arad si se numeste Darius Cret, iar cel aflat pe scaunul din dreapta soferului, Florin Ardelean, de 36 de ani, era sculptor.

Impactul autoturismului cu stalpul din lemn a fost unul foarte puternic, astfel incat pasagerul de pe scaunul din dreapta a fost proiectat pana pe bancheta din spate, unde a fost gasit decedat de catre echipajul SMURD, semn ca acesta nu purta centura de siguranta.

In ceea ce il priveste pe soferul autoturismului, acesta a suferit fracturi la membrele inferioare, el fiind transportat la spital de o ambulanta.

"In prima instanta, pe numele politistului Darius Cret a fost intocmit un dosar de cercetare penala, pentru ucidere din culpa, dispunandu-se totodata prelevarea de probe biologice pentru a se stabili daca acesta a consumat sau nu alcool. Avand in vedere ca la prima proba biologica acesta avea o alcoolemie de unu la mie in sange, respectiv de 0,85 la mie la a doua proba, primei acuzatii i se adauga si cea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, fapte pentru care va trebui sa raspunda in fata legii", a spus purtatorul de cuvant al IPJ Arad.