Un adolescent de 16 ani dintr-un centru de plasament din Sibiu este cercetat dupa ce a furat cinci autoturisme din judetele Alba, Hunedoara si Sibiu, baiatul plimbandu-se cu acestea pana la Nadlac, unde a fost prins de politisti, relateaza News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Alba, Luminta Rac, a declarat, luni, pentru News.ro, ca adolescentul a furat primul autoturism din municipiul Sibiu, dupa care a mers in localitatea Fenes, din judetul Alba, de unde, dupa ce a abandonat prima masina, a furat un alt autoturism.

In 14 iulie, el a abandonat si cel de-al doilea autoturism, apoi a furat o a treia masina din comuna Ciuruleasa, judetul Alba, cu care a mers pana in comuna bihoreana Criscior.

"Aici, a abandonat al treilea autoturism, apoi a mers pe jos pana in comuna Arieseni, judetul Alba, de unde a furat a patra masina, pe care a abandonat-o in comuna Rosia Montana, judetul Alba. Apoi a sustras ultimul autoturism cu care a mers in orasul Nadlac, judetul Arad, unde a si fost prins de catre politisti", a mai spus Luminita Rac.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca adolescentul are 16 ani si este dintr-un centru de plasament din Sibiu, baiatul fiind supus unor teste psihologice care au aratat ca are o inteligenta peste medie.

Potrivit surselor citate, adolescentul a reusit sa fure masini diferite, unele cu sisteme de inchidere complexe, lucru care i-a impresionat pana si pe anchetatori.

Autoturismele au fost recuperate si predate partilor vatamate, prejudiciul fiind recuperat in totalitate.

Baiatul este cercetat de politistii din Alba pentru furt calificat.