Autorul amenintarii cu bomba de la cladirea Provident din Bucuresti a fost prins, joi dupa-amiaza, la aceasta ora el aflandu-se in custodia politistilor, transmite News.ro. Barbatul a fost gasit la domiciliul sau dintr-o comuna din judetul Prahova, in stare de ebrietate si a recunoscut ca a anuntat o bomba in cladire deoarece este nemultumit de serviciile firmei.

Barbatul care a sunat la Provident si a amenintat ca exista o bomba in cladire a fost depistat de politisti intr-o localitate din judetul Prahova, fiind in stare de ebrietate. El a recunoscut in fata politistilor ca a sunat pe numarul firmei ca sa anunte un dispozitiv explozibil pentru ca este nemultumit de serviciile institutiei financiare nebancare.

In jurul orei 17.30 o femeie, angajata a IFN Provident, a sunat la 112 si a anuntat ca a primit un apel pe numarul de relatii cu clientii al firmei de la o persoana necunoscuta, care a spus ca in cladire s-ar afla o bomba.

Politistii au verificat numerele de telefon de pe care s-a sunat si l-au identificat pe barbat. O alta echipa de pirotehnisti a verificat daca in cladire exista dispozitive explozibile timp in care cei aproximativ 70 de angajati care se aflau la acel moment la serviciu au fost evacuati. Suspectul se afla, la ora transmiterii acestei stiri, in custodia politistilor care urmeaza sa-l audieze in cadrul anchetei penale care a fost deschisa.

UPDATE 5: Alarma cu bomba a fost una falsa. Peste 60 de persoane au fost evacuate

Alarma cu bomba de la o cladire din Capitala, de pe Calea Serban Voda, a fost una falsa, anunta Politia Capitalei, citata de agentia Mediafax, care precizeaza la randul sau ca peste 60 de persoane au fost evacuate din cladire.

"Din primele verificari a reiesit ca apelul a fost initiat ca urmare a altui apel primit la sediul firmei, prin intermediul caruia un barbat a amenintat personalul firmei respective. La aceasta ora, barbatul care a amenintat se afla in custodia politistilor, el fiind gasit la domiciliul sau dintr-o comuna din judetul Prahova, in stare de ebrietate, iar la intrebarile privind apelul de amenintare, acesta a confirmat ca el este autorul, fiind nemultumit de serviciile firmei respective. Pe numele sau a fost intocmit dosar penal", anunta Politia Capitalei.

UPDATE 4: Autorul amenintarii cu bomba de la cladirea Provident a fost prins

Autorul amenintarii cu bomba de la cladirea Provident a fost prins, la aceasta ora el aflandu-se in custodia politistilor, anunta News.ro. Barbatul a fost gasit la domiciliul sau dintr-o comuna din judetul Prahova, in stare de ebrietate.

UPDATE 3: Cladirea de birouri in care se afla sediul IFN Provident din Bucuresti a fost evacuata in urma apelului de amenintare cu bomba, facut la 112 de catre o femeie, relateaza si News.ro.

"Exista un apel la 112 in jurul orei 17.30. La fata locului s-a deplasat Serviciul Pirotehnic, au evacuat cladirea, se fac verificari, deocamdata nu s-a confirmat nimic, suntem in pline verificari", a declarat comisarul sef Ramona Dabija, seful biroului de presa al Politiei Romane.

O parte dintre politistii implicati in ancheta fac verificari in cladire ca sa stabileasca daca exista materiale care sa prezinte vreun risc, iar o alta parte a politistilor au declansat o ancheta pentru identificarea femeii care a sunat la 112. Aceasta a anuntat ca este o bomba "in cladirea Provident".

IFN Provident are sediul in Central Business Park, proprietatea Arta Grafica SA din Calea Serban Voda nr.133. Potrivit prezentarii administratorului, cladirile de birouri se afla in trei corpuri, cu o suprafata desfasurata de 13.561 mp.

Firma IFN Provident este fondata in 2006 si are, in Romania peste 300.000 de clienti. Compania este parte a Grupului britanic International Personal Finance (IPF).

UPDATE 2: Potrivit Agerpres, alerta cu bomba a fost semnalata la o cladire de birouri din Bucuresti apartinand firmei Provident.

Potrivit Biroului de presa al Politiei Capitalei, este vorba de o sesizare la 112 a angajatilor Provident, care au spus ca in cladirea de pe Calea Serban Voda nr. 133 se afla un barbat care sustine ca ar avea asupra sa materiale explozive.

La fata locului s-au prezentat lucratori ai serviciului Pirotehnic, iar lucratorii Brigazii Rutiere au deviat traficul in zona.

UPDATE 1: Zeci de persoane au fost evacuate din cladire

"Acum jumatate de ora au venit gardienii cladirii la noi si ne-au spus ca e o bomba si ca trebuie sa evacuam. Am coborat. Era politia la etajul 1", a declarat unul dintre cei care lucreaza in cladirea la care s-a dat alarma, citat de Mediafax.

"Nu ne-au spus prea multe. Ne-au zis sa iesim ca e o amenintare cu bomba. Am coborat, nu s-a panicat nimeni. In cladirea asta sunt multe firme", a declarat o alta persoana evacuata.

-----

O persoana a anuntat la numarul de urgenta 112 existenta unui dispozitiv exploziv la o cladire de pe Calea Serban Voda, la fata locului fiind trimisi pirotehnisti ai Politiei Capitalei, au declarat pentru Mediafax surse din randul politistilor.

Un anunt privind existenta unui dispozitiv exploziv la o cladire de pe Calea Serban Voda a fost facut joi dupa amiaza la numarul de urgenta 112.

La fata locului au fost trimisi pirotehnisti ai Politiei Capitalei care urmeaza sa faca cercetari. Potrivit procedurii, cladirea va fi evacuata pentru se verifica daca exista un dispozitiv exploziv.