Un barbat a fost atacat joi dupa-amiaza de un urs pe strada Calcarului din cartierul brasovean Racadau, informeaza purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ISU Brasov, cpt Ciprian Sfreja, potrivit Agerpres.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la fata locului pentru a-i acorda primul ajutor.

Potrivit primelor informatii disponibile, barbatul, avand varsta in jur de 60 de ani, a suferit rani multiple, printre care o rana mai grava la nivelului gatului, leziuni si plagi la nivelul capului, membrelor, toracelui.

Barbatul a fost stabilizat si transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Acesta este al treilea atac al ursilor inregistrat in ultimele doua luni, dupa ce alte doua persoane au fost atacate in zona Bunloc, de langa municipiul Sacele.

UPDATE 16.40: Barbatul atacat joi de urs pe o strada din municipiul Brasov va mai ramane internat cateva zile la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta pentru tratament, rana suferita in zona gatului fiind destul de grava, a declarat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al SCJU Brasov, dr. Gabriela Chitea.

"Barbatul se afla in evaluare. Este posibil sa aiba traheea fisurata, deocamdata nu se stie cu exactitate acest lucru. A suferit multiple rani, dar cea mai grava este in zona gatului. Nu a pierdut mult sange pentru ca nu i-au fost afectate vasele mari de sange", a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov.

Potrivit sursei citate, barbatul a avut noroc si nu este intr-o stare grava, insa necesita sa fie internat pentru tratament o durata de cateva zile.

"Nu este intr-o stare grava. Va mai ramane internat cateva zile la sectia chirurgie plastica sub tratament", a mai spus dr. Gabriela Chitea.

UPDATE 17.25: Barbatul atacat de urs are traheea fisurata si va fi operat, a confirmat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, dr. Gabriela Chitea.

"Dupa evaluarea barbatului, medicii au confirmat ca are traheea fisurata. A fost intubat si va intra in sala de operatie. Vom vedea care va fi starea de sanatate dupa operatie", a precizat sursa citata.