Un paramotor in care se aflau doua persoane s-a prabusit, duminica, in jurul orei 17.00, in apropierea localitatii Comana, din judetul Giurgiu, anunta News.ro. La locul accidentului a fost trimis un elicopter SMURD, echipajul medical acordand asistenta persoanelor aflate in aparatul de zbor, a declarat pentru News.ro secretarul de stat Raed Arafat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este elicopetrul SMURD acolo deja, acorda asistenta de urgenta. S-a comunicat ca ar fi doua victime, una este in stop cardiac si se fac manevre pentru resuscitare", a spus secretarul de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit martorilor, aripa paramotorului s-a rasucit in jurul comenzilor aparatului de zbor care nu a mai avut portanta si a cazut de la o altitudine de aproximativ 300 de metri.

UPDATE 2 - Pasagerul din paramotorul prabusit intr-un lac din Parcul Comana, cetatean strain, a murit

Pasagerul din paramotorul prabusit intr-un lac din Parcul Comana, cetatean strain, nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului, decesul fiind declarat la mai bine de o ora de la accident, a afirmat pentru News.ro purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Giurgiu, decesul barbatului a fost declarat in jurul orei 18.18, dupa ce echipajul medical a incercat mai bine de o ora sa il resusciteze.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca barbatul care a murit era cetatean strain.

"S-a trimis la locul accidentului un elicopter cu echipaj SMURD, dar din nefericire pacientul a decedat", a declarat pentru News.ro Raed Arafat.

El a adaugat ca pilotul paramotorului are multiple traumatisme si a fost preluat de o ambulanta, fiind transportat la Spitalul de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti.

Potrivit unor surse din Politie, barbatul care a decedat era cetatean rus si avea rezindenta la Bucuresti.

Paramotorul, in care se aflau doi barbati, s-a prabusit, duminica, in jurul orei 17.00, intr-un lac din Parcul National Comana din judetul Giurgiu.

La locul accidentului au intervenit pompierii de la detasamentul Giurgiu cu o barca, cei de la Calugareni cu o autospeciala cu apa si spuma, precum si o ambulanta SMURD. De asemenea, a fost solicitat si un elicopter SMURD.

Pilotul paramotorului este seful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru. El este si instructor si are la activ peste 5.000 de ore de zbor.

UPDATE 1- Pilotul paramotorului prabusit intr-un lac din Parcul Comana este seful Aerodromului Comana

Pilotul paramotorului prabusit intr-un lac din Parcul Comana din judetul Giurgiu este seful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru, care are la activ peste 5.000 de ore de zbor, scrie News.ro. La ora transmiterii acestei stiri, persoana ranita mai grav este stabilizata la fata locului, urmand sa fie preluata de un elicopter SMURD si transportata la un spital din Bucuresti.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Giurgiu, Cristian Virag, paramotorul, in care se aflau doi barbati, s-a prabusit intr-un lac din Parcul National Comana din judetul Giurgiu.

La locul accidentului au intervenit pompierii de la detasamentul Girugiu cu o barca, cei de la Calugareni cu o autospeciala cu apa si spuma, precum si o ambulanta SMURD. De asemenea, a fost solicitat si un elicopter SMURD.

Cei doi barbati au fost scosti din apa, iar unul dintre ei, ranit mai grav, este stabilizat la fata locului, urmand sa fie preluat de elicopterul SMURD si transportat la un spital din Bucuresti.

Cel de-al doilea ranit a primit ingrijiri la fata locului, fiind ulterior preluat de o ambulanta.