Un sofer RAT care transporta 30 de pasageri si un sofer de microbuz care transporta 10 pasageri in municipiul Brasov au ramas fara permis, dupa ce au fost prinsi bauti la volan de catre politistii rutieri care verificau legalitatea transportului public de persoane, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Brasov, comisar sef Liviu Naghi, politistii rutieri au facut, vineri, intre orele 06.00 si 10.00, un control in municipiul Brasov pentru verificarea legalitatii transportului public de persoane, in baza unui plan de actiune national al Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane.

Politistii au actionat in zona autogarilor, precum si la intrarile si iesirile din Brasov si au controlat 195 autovehicule transport persoane.

In timpul controlului, doi soferi au fost prinsi bauti la volan. Astfel, un barbat de 46 ani, care conducea pe strada Harmanului un autobuz in care se aflau 30 persoane, a fost depistat cu o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat, potrivit sursei citate.

"Soferul a fost condus la spital pentru recoltare probe biologice, iar politistii i-au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur in sange", a spus reprezentantul IPJ Brasov.

A mai fost depistat un barbat care conducea un microbuz in care se aflau 10 persoane, avand o alcoolemie 0,14 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cazul acestuia, politistii l-au amendat cu 1.125 lei si i-au ridicat permisul de conducere in vederea suspendarii pentru 90 de zile.

In total, in timpul actiunii, politistii au aplicat 40 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 15.500 lei, dintre care 37 la O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, doua la H.G. 69/2012 privind transportul de persoane si una la O.G.15/2012 privind rovineta. De asemenea, politistii au retras doua certificate de inmatriculare intrucat autovehiculele aveau expirat termenul de valabilitate al inspectiei tehnice periodice.