Directorul general Dacia, Francois Fourmont, considera ca eliminarea sau reducerea semnificativa a taxei auto ar duce la injumatatirea vanzarilor sale in Romania si ar avea drept consecinta desfiintarea a mii de locuri de munca din companie, relateaza NewsIn.

"Suprimarea sau reducerea taxei de prima inmatriculare sau transformarea ei de asa natura incat sa devina inoperanta ar avea ca rezultat reducerea la jumatate a vanzarilor noastre in Romania. Aceasta ar antrena suprimarea a mii de locuri de munca la Dacia, in conditiile in care ieri anuntam intentia noastra de a angaja peste 3.000 de persoane in 2008. Rezultatul ar fi de fapt suprimarea a zeci de mii de locuri de munca in Romania", a spus Fourmont.

El a precizat ca Dacia a angajat la Pitesti peste 3 000 de persoane anul acesta, iar angajarile realizate in Arges de Dacia si furnizorii sai au fost de ordinul a 10 000 de persoane.

"Daca anulam taxa si nu o inlocuim cu nimc, in sase luni sau un an vor fi un milion de masini in plus in Romania si ... vor fi si probleme de securitate. Mai bine sa reconstruim acum cand se mai poate, decat sa cladim de la zero ceva stricat", a spus directorul general Dacia.