Politistii de frontiera suceveni au tras, sambata seara, doua focuri de arma pentru retinerea unui grup de contrabandisti de tigari care au reusit sa fuga in Ucraina si au abandonat tigari de peste 120.000 de lei, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei de frontiera Suceava, Ilie Poroch-Seritan, a declarat ca politistii de frontiera din cadrul SPF Brodina au observat, sambata seara, in apropierea frontierei de stat un grup de persoane care incarca intr-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase.

Suspectii au fost somati prin voce, iar din cauza ca nu s-au supus, politistii fu tras doua focuri de avertisment.

In acel moment, suspectii au abandonat coletele si autoturismul si profitand de terenul impadurit, au fugit spre teritoriul statului vecin.

Politistii de frontiera suceveni au inceput monitorizarea zonei pentru depistarea persoanelor implicate, totodata fiind anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment, iar in zona au fost gasite 11.000 pachete tigari de diferite marci de provenienta ucraineana, in valoare de 121.000 lei.

In urma cercetarilor s-a stabilit ca unul dintre cei implicati in contrabanda este un sucevean de 21 de ani.

Tigarile au fost confiscate, masina de teren, inmatriculata in Bulgaria, a fost indisponibilizata de politistii de frontiera care fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.