Doi barbati din Zarnesti au fost retinuti, joi, pentru uciderea profesoarei din Brasov gasita strangulata pe Transfagarasan, fiind suspectati ca, alaturi de nepotul femeii, retinut deja, au pus la punct un plan pentru a obtine bani de la aceasta, transmite Mediafax.

Surse din cadrul Politiei Sibiu au declarat pentru Mediafax ca cei doi barbati din Zarnesti, de 23, respectiv 65 de ani, au fost retinuti pentru omor, fiind suspectati ca ar fi omorat-o pe profesoara din Brasov, impreuna cu nepotul acesteia.

Conform surselor citate, cei doi ar fi pus la cale un plan impreuna cu nepotul profesoarei pentru ca femeia sa le dea bani.

Sursele citate spun ca cei doi barbati au mers la apartamentul din Brasov al victimei si au cerut de la un vecin numarul de telefon al profesoarei, motivand ca sunt de la Electrica si au fost trimisi pentru a o ajuta pe femeie cu rebransarea la curent al casei din Bran. Avand numarul de telefon, unul dintre barbati a sunat-o pe profesoara si i-a spus ca o asteapta acasa, pentru ca impreuna sa mearga la Bran, unde aveau sa rebranseze casa la curent.

"De buna credinta, femeia s-a urcat in masina celor doi barbati. In masina, insa, o astepta nepotul acesteia. Femeia a fost luata la bataie pentru a le spune unde ii sunt banii. Avem indicii ca femeia ar fi fost omorata in localitatea Rasnov", au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, niciunul dintre barbatii retinuti in acest caz nu a recunoscut fapta.

Mai multi politisti ai SIC Sibiu au fost mobilizati la Brasov pentru cercetarea crimei in cazul profesoarei.

Profesoara de sport din Brasov a fost gasita moarta in 9 mai, cu urme de lovituri pe corp, pe Drumul National 7 C - Transfagarasan, la aproximativ 15 metri de sosea. In 19 mai, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu au decis retinerea nepotului profesoarei, existand indicii ca acesta ar fi omorat-o pe femeie, cu atat mai mult cu cat ar fi amenintat-o de mai multe ori ca o va ucide.

UPDATE: Profesoara din Brasov gasita strangulata pe Transfagarasan, ucisa pentru bani din mosteniri

Profesoara din Brasov gasita strangulata pe Transfagarasan ar fi fost ucisa pentru bani din mosteniri, respectiv cateva sute de mii de lei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, joi seara, ca profesoara din Brasov ar fi fost ucisa pentru sume de ordinul sutelor de mii de lei, bani proveniti din mosteniri.

Potrivit surselor citate, profesoara de sport din Brasov ar fi avut sume mari de bani, de ordinul sutelor de mii de lei, din mosteniri, de care nepotul sau, retinut pentru omor, ar fi stiut si le-ar fi dorit pentru sine.

Nepotul femeii, alaturi de doi presupusi complici din Zarnesti, ar fi pus la cale un plan prin care profesoara, constransa, sa le spuna unde tine banii, insa, cum femeia a refuzat sa le divulge secretul, ar fi omorat-o.