Doi barbati cu varste de 46 si, respectiv, 47 de ani au fost retinuti, luni, de politisti sub acuzatia de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, fiind considerati vinovati de producerea unui accident rutier de sambata seara, soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor trei, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Daniela Gheorghiescu, accidentul s-ar fi produs in timpul unei curse ilegale de masini care a avut loc pe strada 1 Decembrie din orasul Darabani.

"Fata de cei doi, pana in acest moment s-a retinut savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. In cauza urmeaza sa fie extinse cercetarile si cu privire la savarsirea infractiunilor de conducere sub influenta bauturilor alcoolice si participarea in calitate de conducator auto la o intrecere nelegala pe drumurile publice", a declarat pentru Agerpres Daniela Gheorghiescu.

In timpul cursei ilegale a celor doi soferi, unul dintre autoturisme, care circula pe contrasens, a lovit violent un alt autoturism care venea din sens opus. Soferita, o tanara de 22 de ani, a ramas incarcerata, murind dupa cateva ore de la internare la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati. De asemenea, fratele acesteia, aflat pe scaunul din dreapta a fost grav ranit.

In acelasi timp, celalalt autoturism implicat in cursa ilegala a lovit o caruta, pe care a spulberat-o, doua persoane fiind spitalizate.