O ambulanta SMURD care transporta un copil si pe mama acestuia s-a rasturnat, marti, in centrul municipiului Arad, dupa ce a fost lovita de un microbuz, atat femeia si fetita ei, cat si cei doi paramedici din ambulanta suferind contuzii si fracturi, transmite Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca, o ambulanta a Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vinga transporta catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad o fetita de 7 ani, insotita de mama ei.

Ambulanta circula cu semnalele luminoase si acustice in functiune, insa a fost lovita, in centrul orasului, de un microbuz.

Potrivit primelor informatii, soferul microbuzului nu a dat prioritate ambulantei.

"Accidentul s-a produs in municipiul Arad, este vorba despre o autospeciala SMURD Vinga, aflata in misiune, care transporta un pacient minor si pe mama acestuia, ca si insotitor. In uma coliziunii cu un microbuz, autospeciala s-a rasturnat, toti cei patru ocupanti - 2 paramedici si cei 2 pacienti - au suferit rani si au fost transportati de catre o ambulanta SMURD a Detasamentului Arad la Spital Judetean pentru evaluari", a declarat Plesca.

Potrivit acestuia, autospeciala SMURD Vinga a fost ridicata repusa pe roti de un echipaj de descarcerare grea.

Femeia si fetita ei, care era legata cu centurile de siguranta pe targa, au suferit rani mai usoare, iar paramedicii mai grave, unul dintre ei avand o mana fracturata.

Politistii continua cercetarile in acest caz.