Politistii din Baia Mare au fost nevoti sa traga patru focuri de arma in plan vertical pentru aplanarea unui conflict izbucnit, sambata noaptea, intre doua grupuri de romi, care erau sustinute de circa 150 de persoane, unele dintre acestea aruncand cu pietre in masinile Politiei.

Potrivit unui comunicat al Politiei Maramures, Politia a fost sesizata, sambata seara, ca pe o strada din municipiul Baia Mare are loc o altercatie intre doua grupuri de romi, transmite Mediafax.

Politistii care s-au deplasat la locul incidentului au constatat ca circa 150 de persoane s-au coalizat pentru a sustine cele doua grupuri de romi in raport cu fortele de ordine, motiv pentru care agentii au chemat ajutoare. Interventia fortelor de ordine a generat nemultumirea sustinatorilor celor doua grupuri de persoane, rude intre ele, iar mai multe persoane au inceput sa arunce cu pietre in masinile Politiei si ale Jandarmeriei.

Politistii au ridicat din multime persoanele pe care le-au considerat vinovate de aparitia si intretinerea conflictului, iar dupa patru focuri de arma trase in plan vertical, i-au ridicat pe cei violenti.

In urma incidentului, trei baimareni in varsta de 41, 42 si 53 de ani, banuiti de generarea starii conflictuale, au fost retinuti pe 24 de ore si urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

Prefectul judetului Maramures, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures si sefii institutiilor din sistemul de ordine publica si siguranta nationala reprezentate la nivel judetean, alaturi de primarul municipiului Baia Mare, monitorizeaza evolutia situatiei din zona in care a inceput conflictul.