Un avion de pasageri al companiei Tarom care efectua o cursa pe ruta Budapesta-Bucuresti a aterizat de urgenta, la scurt timp dupa decolare, pe aeroportul din capitala Ungariei, scrie Mediafax. Potrivit unui comunicat difuzat de Tarom, "aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13.12 UTC cu destinatia Bucuresti, s-a intors la aeroportul din Budapesta dupa 5 minute de zbor, din cauza unei semnalizari necorespunzatoare la motorul numarul 2".

Avion Tarom, aterizare de urgenta la BudapestaFoto: Facebook/ Borboly Csaba

Digi24 a relatat anterior ca motorul avionului Tarom care facea cursa Budapesta-Bucuresti a luat foc, pilotul reusind sa se intoarca pe aeroportul din Ungaria si sa aterizeze in siguranta. Potrivit postului de stiri, incidentul s-a petrecut la cateva minute dupa decolare, in timp ce aeronava, un ATR, un avion cu doua elice, era in curs de ascensiune. In avion s-a simtit fum, iar pasagerii au observat ca una dintre elice se oprise.

UPDATE Tarom: Aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta a avut probleme de semnalizare necorespunzatoare la motorul nr. 2

Aeronava Tarom RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 15.12 cu destinatia Bucuresti s-a intors pe aeroport dupa cinci minute de zbor din cauza unei semnalizari necorespunzatoare la motorul nr. 2, afirma compania aeriana.

"Compania Tarom confirma faptul ca aeronava RO 236 care a decolat de la Budapesta la ora 13,12 UTC cu destinatia Bucuresti s-a intors la aeroportul Budapesta dupa cinci minute de zbor datorita unei semnalizari necorespunzatoare la motorul nr. 2. Echipajul a actionat conform procedurilor standard in aceasta situatie si a aterizat, in deplina siguranta, pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcati, in siguranta, si sunt asistati de reprezentantii companiei Tarom", se mentioneaza intr-un comunicat al operatorului aerian, citat de Agerpres.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a scris intr-o postare pe Facebook ca se afla in respectivul avion. Potrivit lui, avionul ce a decolat de la Budapesta si trebuia sa ajunga la Bucuresti a avut probleme in aer, pilotii fiind nevoiti sa readuca aeronava la sol la circa cinci minute dupa decolare.

Borboly Csaba a declarat ulterior, pentru Agerpres, ca la cinci minute de la decolare, avionul aflat deja deasupra norilor s-a umplut cu fum si atunci a observat ca una dintre elice s-a oprit.

Insotitoarele de bord le-au spus pasagerilor sa nu intre in panica si sa stea cu capul aplecat si la scurt timp dupa aceea pilotii au reusit sa readuca avionul pe aeroportul din Budapesta. Borboly Csaba a spus ca in momentul in care a vazut ca s-a umplut avionul de fum i-a scris un sms sotiei sale, iar colegilor din Consiliul Judetean le-a scris un email in care le-a spus: "Sper sa putem ateriza. Haideti, gasiti repede un avion, ca sa pot ajunge acasa".

Potrivit lui Borboly, toti pasagerii au fost evacuati, iar la fata locului se afla echipaje de interventie.

"Echipajul Tarom a fost profesionist, si-a facut treaba foarte bine. La fata locului au venit fortele de interventie. Un domn de langa mine tocmai a spus: "am renascut". Am fost anuntati ca vom reveni in tara cu o alta cursa Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19.55 si va ajunge la Bucuresti la 22.30", a declarat Borboly Csaba.