Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare de risc insemnat de producere a avalanselor, valabila in Muntii Fagaras si Bucegi, la altitudini de peste 1.800 de metri, informeaza Mediafax. Avertizarea intra in vigoare luni, 14 martie, la ora 20.00 si este valabila pana marti, 15 martie, ora 20.00.

Riscul insemnat de producere a avalanselor exista deoarece "la suprafata, se gaseste un strat de pana la 25 cm zapada cazuta in ultima saptamana. Din cauza temperaturilor negative, inclusiv din timpul zilei, acest strat este inghetat la suprafata , fiind depus peste straturile mai vechi, compactate. Ninsorile estimate din intervalul urmator vor depune un strat de pana la 10 centimetri de zapada proaspata, usoara si se vor forma noi placi de vant. Pe versantii suficient de inclinati, mai ales la supraincarcari, stratul superior poate aluneca peste cel vechi, inghetat, ducand astfel la declansarea avalanselor", potrivit reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie.

Meteorologii mai precizeaza ca stratul de zapada masoara la aceasta ora 139 centimetri la Balea Lac si 121 cm pe Varful Omu.