Adolescenta de 15 ani din localitatea Rasnov care fusese data in urmarire de Politia Brasov, dupa ce a plecat, miercuri, la scoala in Brasov si nu s-a mai intors acasa, iar telefonul ei a fost gasit pe o strada din centrul municipiului, a fost gasita, joi, in Gara de Nord din Bucuresti.

Adolescenta disparuta - Mira Sheanne HoweyFoto: bv.politiaromana.ro

Fata a fost observata de politistii bucuresteni din gara pe un peron, unde astepta trenul spre Brasov, transmite Mediafax.

"Astazi (joi - n.r.), in jurul orei 16.45, minora disparuta din Brasov a fost gasita pe un peron din Gara de Nord, in siguranta. Ea urmeaza sa fie reincredintata familiei", a declarat comisar sef Liviu Naghi, purtatorul de cuvant al Politiei Brasov.

Amintim ca Inspectoratul de Politie Judetean Brasov a anuntat, joi, ca Politia Statiunii Rasnov a fost sesizata miercuri seara, in jurul orei 23.20, cu privire la disparitia adolescentei in varsta de 15 ani, de nationalitate romano-americana.

Mama fetei le-a spus politistilor ca fiica sa, Howey Mira Sheanne, nu a mai revenit la domiciliu dupa ce miercuri dimineata a plecat la scoala in municipiul Brasov.

"Minora are 1,80 m inaltime, greutate 65 kilograme, par saten pana la baza gatului, ochi caprui, iar in momentul dispritiei era imbracata cu o pereche de blugi albastri, tricou gri inscriptionat in zona pieptului cu negru "Starwars", hanorac negru, purta pantofi sport si avea un rucsac negru", se arata intr-un comunicat al Politiei Brasov.

Parintii fetei au lansat un anunt pentru a-si gasi fiica - de nationalitate romano-americana - si pe pagina lor de pe o retea de socializare, ei solicitand si ajutorul Ambasadei SUA la Bucuresti.

"Daca cineva o vede pe Mira in Brasov sau imprejurimi, va rugam mult sa ne contactati imediat. A fost vazuta ultima data la scoala, ieri (miercuri - n.r.) in jurul orei 15.30. Suntem foarte ingrijorati pentru ca nu are telefonul la ea. S-ar putea sa-si poarte ochelarii", scrie mama fetei, Camelia Howey.

Telefonul fetei a fost gasit ulterior pe strada Apollonia Hirscher din centrul Brasov.