Un criminal in serie din Calarasi a fost condamnat de Tribunalul Calarasi la inchisoare pe viata pentru ca a ucis doua batrane, anunta Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

"Tribunalul Calarasi a hotarat condamnarea inculpatului Strugaru Ionut la pedeapsa detentiunii pe viata sub aspectul savarsirii infractiunilor de omor calificat, viol si violare de domiciliu. La data de 16 februarie 2016, hotararea instantei de fond a ramas definitiva la Curtea de Apel Bucuresti prin retragerea apelului de catre inculpat", precizeaza PICCJ intr-un comunicat de presa, citat de Mediafax.

Artur Ionut Strugaru ispaseste deja o alta pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru omor.

Potrivit anchetatorilor, pe 8 septembrie 2008, Artur Ionut Strugaru a consumat bauturi alcoolice la un balci organizat in Calarasi si in localitatea natala Gradistea, iar apoi a intrat in locuinta unei batrane de 82 de ani.

"Inculpatul a cautat bani sau alte valori in prima camera, dupa care a trecut in camera in care victima dormea. S-a deplasat la aceasta, a trezit-o prin aplicarea unor lovituri cu pumnii in fata si a somat-o sa-i spuna unde tine banii", se arata in rechizitoriu.

Conform actului de sesizare a instantei, Strugaru a lovit-o pe octogenara de mai multe ori, iar apoi a violat-o. "Dupa consumarea raportului sexual, banuind ca victima l-ar putea recunoaste, inculpatul a continuat sa o loveasca pana cand aceasta a decedat ca urmare a agresiunilor, dupa care a lasat cadavrul ascuns partial sub pat", se mai precizeaza in rechizitoriu.

Anchetatorii sustin ca a Artur Ionut Strugaru s-a spalat la o fantana din apropierea casei, iar a doua zi si-a ars hainele purtate la comiterea faptei.

Pe 8 mai 2009, barbatul a consumat bauturi alcoolice la un bar din Gradistea, iar apoi a intrat in locuinta unei batrane de 71 de ani.

"A patruns in casa prin escaladarea gardului si fortarea usii de acces, dupa care a cautat bani in prima camera. In continuare, s-a deplasat in camera in care victima dormea cu televizorul pornit. Avand in vedere ca victima s-a trezit si a inceput sa tipe, inculpatul a lovit-o in cap cu o sapaliga luata de la fata locului, iar apoi a intrebat-o unde se gasesc banii", se spune in rechizitoriu.

Pentru ca victima i-a spus ca nu are bani, Strugaru a continuat sa o loveasca in cap cu sapaliga si cu un ciocan, iar apoi i-a dat foc.

"Si-a insusit telefonul mobil apartinand acesteia, iar pe traseul de iesire din casa a observat o butelie de gaz sigilata. A desfacut sigiliul si a dat drumul la gaz, in ideea producerii unei explozii. Ulterior, s-a intors la barul de unde plecase si a mai comandat bauturi alcoolice", se mai mentioneaza in documentul citat.

Ionut Artur Strungaru a mai fost condamnat de Tribunalul Calarasi, in august 2010, la 20 de ani de inchisoare pentru ca a violat si ucis o femeie de 81 de ani din localitatea Gradistea.