O femeie de 42 de ani a ramas afara in frig, marti, dupa ce i s-a facut rau, in apropierea localitatii galatene Hanu Conachi, fiind salvata dupa aproximativ 20 de ore, dupa ce a fost gasita intamplator de catre un localnic, transmite Mediafax.

Seful Serviciului Judetean de Ambulanta Galati, dr. Mihai Polischi, a declarat, miercuri, ca printr-un apel la 112 s-a solicitat, marti, interventia unui echipaj medical pentru salvarea unei femei in varsta de 42 de ani, gasita afara in frig, cu totul intamplator, de catre un localnic, in apropierea localitatii Hanu Conachi.

"Femeia statea in frig de circa 20 de ore si prezenta o stare de hipotermie moderata si degeraturi la membre. Ea a fost stabilizata si transportata la Spitalul Judetean de Urgente din Galati, pentru a primi ingrijiri medicale", a spus Mihai Polischi.

Femeia a povestit ca intentiona sa mearga sa duca un pachet cu mancare sotului sau, cioban la o stana din apropierea localitatii Hau Conachi, dar i s-a facut rau, astfel incat nu si-a mai putut continua drumul si nici nu a mai putut cere ajutoare.

In ultimele 24 de ore, echipajele ambulantelor au intervenit pentru salvarea altor persoane care sufereau de frig in diverse locuri publice in judetul Galati.

Acestea au fost transportate cu ambulantele la Spitalul de Urgenta din Galati, dupa care au fost cazate la centrul de urgenta pentru persoane fara adapost din municipiul Galati.