Un barbat de 37 de ani, din comuna buzoiana Smeeni, a fost retinut pentru viol si corupere sexuala a minorilor, fiind acuzat ca si-ar fi violat, in mod repetat, unul dintre cei patru copii, o adolescenta de 14 ani, totul iesind la iveala la un priveghi, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, barbatul de 37 de ani ar fi mers, luni noapte, la priveghiul fratelui sau, impreuna cu concubina sa de 32 de ani si cu cei patru copii ai lor.

La un moment dat, la priveghi, unul dintre copii, un baiat de 13 ani, i-a dezvaluit unei verisoare ca sora sa mai mare, de 14 ani si jumatate, este violata in mod frecvent de catre tatal lor. Auzind acestea, femeia i-a cerut socoteala barbatului, intre ei iscandu-se un scandal in urma caruia femeia a sunat la Politie.

Ajunsi la locul scandalului, politistii l-au ridicat pe barbatul suspect si l-au retinut sub acuzatia de viol si corupere sexuala a minorilor, urmand ca miercuri el urmand sa fie dus la Parchetul de pe langa Judecatoria Pogoanele pentru audieri, cu propunere de arestare preventiva.

Politia a deschis un dosar penal pentru viol si corupere sexuala a minorilor. Cazul a ajuns si in atentia specialistilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau, care au declansat, la randul lor, o ancheta.

"Institutia noastra a fost sesizata de Politie si vom evalua situatia in cel mai scurt timp, atat din punct de vedere social, cat si din punctul de vedere al impactului psihologic si vom lua masurile care se impun, in functie de rezultatul evaluarilor", a declarat Roxana Kovacs, purtatorul de cuvint al DGASPC Buzau.

Totodata, minora va fi consultata de un medic de la Serviciul de Medicina Legala.