Un barbat si-a pierdut viata, iar alte sase persoane au fost ranite in urma unui grav accident produs duminica seara pe DN 17, in localitatea Sieu Magherus din judetul Bistrita-Nasaud, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean, Mina Resteman, citat de Agerpres.

Din primele date, rezulta ca soferul care a decedat, in varsta de 42 de ani si domiciliat in judetul Botosani, a incercat sa efectueze o depasire, moment in care a acrosat masina care se afla in fata sa, dupa care a colizionat o alta masina care circula regulamentar din sens opus. Un alt autoturism care se afla in spatele celui care a provocat accidentul a intrat in masinile deja lovite.

In urma accidentului, traficul rutier pe DN 17 a fost blocat mai bine de o ora, iar la fata locului au intervenit doua echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila, doua echipaje de prim ajutor ale SMURD si o ambulanta.

Femeia de 36 ani care conducea autoturismul lovit pe contrasens, originara din Satu Mare, a avut nevoie de interventia echipajului de descarcerare pentru a fi scoasa dintre fiarele contorsionate.

O alta femeie, care se afla in autoturismul condus de barbatul care a decedat, se afla in stare grava.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud, Viorel Botezatu, trei dintre raniti au fost transportati la Spitalul Judetean de Urgenta din Bistrita, iar alti trei au refuzat internarea, pe motiv ca ranile lor nu sunt grave.

Politistii au deschis o ancheta, pentru a stabili exact conditiile in care s-a produs accidentul rutier de pe DN 17.